Το Blog μας

ρούχα εργασίας

Ρούχα Εργασίας

Ρούχα Εργασίας

Τα ρούχα εργασίας στον επαγγελματικό σας χώρο.

 

Τα ρούχα εργασίας και οι επιχειρήσεις κατασκευής τους αλλά και πώλησής τους έχουν ισχυρή θέση στην παγκόσμια οικονομία. Δεκαετίες πριν πολλά ήταν διαφορετικά στο χώρο εργασίας αλλά ταυτόχρονα και στα ρούχα εργασίας κάθε εποχής. Η παγκόσμια βιομηχανία ένδυσης για ρούχα εργασίας συνεχώς αυξάνεται καθώς αυξάνεται και η ζήτηση από τους επαγγελματίες. Αλυσίδες που έχουν δεσμευτεί με ποσά υπέρογκα και αυξάνουν το επιχειρείν στα ρούχα εργασίας αναφέρουν σταθερή ετήσια αύξηση παραγγελιών.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Σε αυτό το μικρό οδοιπορικό θα λύσουμε ορισμένες από τις απορίες σας σχετικά με τα ρούχα εργασίας.

Τα ρούχα εργασίας είναι ρούχα που φοριούνται στην εργασία, ιδιαίτερα αυτήν που συνεπάγεται χειρωνακτική εργασία. Συχνά εκείνοι που ασχολούνται με το σέρβις σε καταστήματα, τη ρεσεψιόν σε ξενοδοχεία, ή είναι chef, ή καμαριέρες, δουλεύουν σε spa ή ακόμη σε πισίνα ή παραλία, ασχολούνται με τη φύλαξη ή είναι γκρουμ σε ξενοδοχεία, δουλεύουν σε αρτοζαχαροπλαστεία ή σε ιατρικά – διαγνωστικά κέντρα επιλέγουν να είναι εφοδιασμένοι με συγκεκριμένα ενδύματα εργασίας, επειδή είναι φτιαγμένα ειδικά για το επάγγελμά τους και παρέχουν αντοχή ή δείχνουν ομοιόμορφα και παρέχουν πιθανώς ασφάλεια.

Όλοι οι επαγγελματίες πλέον χρειάζονται ενδύματα εργασίας για το προσωπικό τους για να επιδείξουν ομοιομορφία, πειθαρχία και συντονισμό από αυτούς μέσα στην επιχείρησή τους. Τα ρούχα εργασίας που είναι αναγκαία για την επιχείρηση τους πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα στα σωματομετρικά του προσωπικού τους και να παρέχουν αντοχή και πιθανόν ασφάλεια. Θα πρέπει ο επαγγελματίας να είναι απολύτως σίγουρος ότι τα ρούχα εργασίας που θα αγοράσει για το προσωπικό του δε θα καταστραφούν μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης στην εργασία. Η αγορά των ενδυμάτων εργασίας πρέπει να γίνει μετά από εκτεταμένη έρευνα στην αγορά.

Πολλές εταιρείες σήμερα μπορούν να κατασκευάσουν ρούχα εργασίας αλλά λίγες είναι οι αξιόπιστες στην ελληνική αγορά. Τα ρούχα εργασίας που θα προμηθευτούν οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι και όμορφα – κομψά μιας και θα φαίνονται στο ευρύ κοινό της επιχείρησής τους αλλά και λειτουργικά.

Τι πρέπει όμως να προσέχουμε αγοράζοντας ρούχα εργασίας για την επιχείρησή μας;

Μερικές απλές συμβουλές για να κάνουμε σωστή επιλογή για την αγορά ενδυμάτων εργασίας είναι οι παρακάτω:

α.       Η αντοχή στην εργασία. Πόσο ανθεκτικά είναι τα ενδυματα εργασίας που θα παραγγείλετε στον χώρο εργασίας σας; Το ύφασμα θα αντέξει στις καταπονήσεις που θα του επιφέρει το προσωπικό σας; Το ύφασμα θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χώρου σας; Ας πούμε ότι κάποιος είναι chef, το ρούχο εργασίας που θα του αγοράσετε θα αντέξει στις υψηλές θερμοκρασίες, στους δύσκολους λεκέδες, στον ιδρώτα κ.α.

β.       Η επιχείρηση από την οποία θα επιλέξετε να προμηθευτείτε τα ρούχα εργασίας για το προσωπικό σας θα μπορεί να σας φτιάξει έξτρα κομμάτια σε περίπτωση φθοράς και πόσο θα σας κοστίσουν;

γ.       Προτού επιλέξετε ύφασμα για τα ρούχα εργασίας της επιχείρησής σας θα πρέπει να μάθετε τις οδηγίες πλυσίματος και συντήρησης του νήματος που θα χρησιμοποιηθεί. Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Τα ενδύματα εργασίας θα πρέπει να πλένονται σε ζεστό ή κρύο νερό, θα πρέπει να καθαρίζονται με στεγνό καθάρισμα. Θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι αυτό να γίνει κατανοητό στους εργαζομένους σας ώστε να μη χρειαστεί να αλλάζετε εύκολα ρούχα εργασίας σε όλη την επιχείρηση και για να είναι όλο το προσωπικό σας ομοιόμορφα και κομψά ντυμένο.

δ.       Ο χρόνος αναμονής από τη στιγμή της παραγγελίας αλλά και το κόστος αγοράς τους πόσο θα σας «κοστίσει»;

ε.        Θα υπάρχει απόλυτη ομοιομορφία στα ενδύματα εργασίας της επιχείρησής σας;

Όλες αυτές τις απορίες θα πρέπει να τις λύσετε με την επιχείρηση που θα συνεργαστείτε για να δημιουργήσει για εσάς τα ενδύματα εργασίας του προσωπικού σας έτσι ώστε να μη βρεθείτε μπροστά από προβλήματα μακροπρόθεσμα και η αγορά ρούχων εργασίας μετατραπεί σε οικονομικό εφιάλτη.

Have your say